SOCIALS VOOR ALZHEIMER NEDERLAND ZUID-KENNEMERLAND
Wat begon als stille accounts is uitgegroeid tot een actief, informatief platform voor Facebook, Instagram en LinkedIn. Het Marketing Lab heeft de sociale mediakanalen van Alzheimer Nederland Zuid-Kennemerland weer nieuw leven in geblazen.
OVER ALZHEIMER NEDERLAND ZUID-KENNEMERLAND
Alzheimer Nederland Zuid-Kennemerland is een regionale afdeling binnen het landelijke netwerk van Alzheimer Nederland. De afdeling zet zich in voor het informeren en ondersteunen van mensen met dementie, hun naasten, mantelzorgers en zorgprofessionals. Ze organiseren lokale bijeenkomsten zoals bij het Alzheimer Café en maken zich sterk voor meer begrip rondom dementie in de samenleving.
DE UITDAGING
De sociale mediakanalen van de afdeling waren voorheen niet actief en misten een duidelijke strategie of structuur. Er was weinig consistentie in de visuals, toon, inhoud en publicatiefrequentie. Daarbij ontbrak het aan herkenbaarheid en inhoudelijke verdieping: veel mensen kennen de naam Alzheimer Nederland, maar weten niet wat de regionale afdelingen precies doen of wat de ziekte écht inhoudt.
Onze opdracht was duidelijk: ontwikkel een contentstrategie die enerzijds het werk van Alzheimer Nederland Zuid-Kennemerland onder de aandacht brengt, en anderzijds het algemene bewustzijn over dementie vergroot.

ONZE OPLOSSING
We hebben allereerst een heldere contentstrategie opgezet met drie punten:
Informeren over dementie: laagdrempelige uitleg over wat Alzheimer is, welke signalen erbij horen en hoe men ermee om kan gaan.
Regionale zichtbaarheid: het uitlichten van lokale activiteiten, vrijwilligers, ontmoetingen en steunpunten.
Verbinding en herkenning: verhalen van mantelzorgers, ervaringen van mensen met dementie en reacties uit de regio.
IMPLEMENTATIE
CONTENTONTWIKKELING EN PLANNING
Wekelijks werken we met een contentkalender waarin we schakelen tussen informatieve, activerende en persoonlijke posts. Daarbij maken we gebruik van mooie visuals die de boodschap overbrengen.
SAMENWERKING MET VRIJWILLIGERS
We hebben nauw contact met lokale vrijwilligers en coördinatoren om input te verzamelen voor berichten over bijeenkomsten en activiteiten.
MONITORING EN OPTIMALISATIE
Door de statistieken van de verschillende platformen te monitoren, sturen we bij op basis van bereik, betrokkenheid en interactie. Posts die goed presteren worden herhaald, minder succesvolle posts worden geëvalueerd op inhoud en timing.
HET RESULTAAT
De sociale mediakanalen van Alzheimer Nederland Zuid-Kennemerland zijn uitgegroeid tot een betrokken, informatief platform met structurele zichtbaarheid.
We merken dat het platform niet alleen bijdraagt aan een grotere naamsbekendheid, maar ook aan bewustwording over dementie. Zo is het aantal Instagram-volgers in korte tijd erg gestegen en worden informatieve berichten over de ziekte vaak gedeeld op LinkedIn. Daarmee is sociale media geen doel op zich geworden, maar een krachtig middel voor maatschappelijke impact.
KLAAR VOOR DE VOLGENDE STAP?
Wil je weten hoe wij jouw bedrijf kunnen helpen met het ontwikkelen van socials die aansluit bij jouw merkidentiteit? Neem contact met ons op en ontdek wat we voor jou kunnen betekenen.